torsdag 17 december 2009

Iskallt men vackert

Ja idag har det verkligen varit iskallt & snöat hela dagen. Jag älskar snö, det är så vackert när allt är vitt & sen är det roligt för Ted att få åka tefat i backen på baksidan.
Just nu är det -4,4 grader men tidigare idag har det legat på ca -6-7 grader.

Idag var det tomtefest nere på Teds dagis så strax före 17 begav sig hela familjen ner till Hagens förskola. Där nere mötte vi även upp Teds farmor & det bjöds på varm glögg & pepparkakor. Så i det blåsiga vintervädret fick vi se dagisbarnen "tomta" för oss.
Vartannat år är det tomtefest & vartannat år är det lucia firande. Vi är alltid ute på dagisgården som är upplyst med en massa ljuslyktor & det spelas julmusik ur en stereo.
Riktigt mysigt & fint var det att se alla små tomtenissar.
Ted var inte så förtjust i att sjunga men han stod med i alla fall & rörde vid några tillfällen på läpparna =))

Om ni kikar efter T:et på fönsterkarmen så ser ni Ted precis i jämte (men ni måste förstora upp kortet genom att klicka på det)


Efter tomtefesten begav vi oss hem till fots & in i värmen i vårt hus.
Efter en go räkmacka & lite varm choklad så kände man sig inte lika stelfrusen längre.
Men jag hoppas ändå på mer snö, det är vinter & då ska det vara mycket snö & kallt !!

Häromdagen gjorde jag & Ted julgodis, det blev bla bautastenar (nougat & mandelmassa doppat i ljus & vit blockchoklad) & magiska rymdstenar (jordnötter i smält ljus & vit blockchoklad toppat med färgglada chokladlinser).
Julkänslan finns här & det mesta inför julen är förberett, det är lite småsaker kvar bla ska alla julklappar slås in, men än finns det tid.


Magiska rymdstenar


Snöiga kramar till er alla <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar